ABOUT

Dobrodošli u ArtWheel, blog posvećen ljubiteljima umetnosti. Ideja je da se kroz sadržaj i tekstove fokus postavi na sve one vrste scenskih i izvođačkih, vizualnih, primenjenih umetnosti i dela koja su u svom značenju postala deo istorije i kulture, svetske i nacionalne ili postaju deo nje i određuju je kroz sadašnji trenutak.
Odabir aktera i tema svakako je subjektivan, pa se može shvatiti i kao lična želja da sa vama podelim priče i razgovore o aktuelnostima, mestima, ljudima, profesijama, predstavama, filmovima, knjigama, izložbama, koncertima koji su na mene ostavili utisak i inspirisali me. U tom smislu, kao dobronamerna preporuka. Nezavisno od toga da li je reč o profesionalnom ili amaterskom pristupu umetnosti, ArtWheel je osmišljen kao prostor koji će, kako meni, tako i (nadam se) onima koji ga budu posećivali sadržajem pružiti mogućnost da se informišu, nauče nešto novo i inspirišu.
Umetnost je svuda oko nas. Umetnost ruši stereotipe, pomera granice i oslobađa. Umetnost nas čini boljim ljudima. Umetnost je važna. Pozivam vas da zajedno učimo i uživamo u  njoj!
Kako je i samo stvaralaštvo neodvojivo od novih ideja, progresa i kretanja, pozivam vas da zajedno zavrtimo ovaj „točak umetnosti“.

  Dobrodošli u

 

 

 

 

Jovanović M.

Foto by Vidoje Manojlović
Facebook
Instagram